Christian Bang Jensen

Slow Medium prøver at belyse forskellige tilstande igennem skulpturelle undersøgelser. Fælles for tilstandene er at de alle bliver bremset og fragmenteret i mødet med det langsomme medie. Slow Medium er et engelsk udtryk for et medie som ændrer lysets hastighed og bryder det. I denne sammenhæng dækker det også over den skulpturelle process, som på nogle måder kan sløve tiden og bryde vores vante syn på virkelighedens virtuelle og materielle karakter.
Udgangspunktet for udstillingen er krystallen, et medie der er langsommere end computerskærmens lys, bruges i Slow Medium som den fragmenterende metafor i en undersøgelse af et konkret rum og motivet: krystallen selv. Et forsøg på at give form til noget endnu utænkt, et utopisk sted hvor man kan konfrontere forestillingen om sandhed. Mediet befinder sig et sted mellem sproglig konstruktion, en teknologisk nødvendighed og new age kitsch.

“(the new building of the future) will combine architecture, sculpture, and painting in a single form, and will one day rise towards the heavens from the hands of a million workers as the crystalline symbol of a new and coming faith.”
Walter Gropius & Lyonel Feininger, Bauhaus Manifesto, 1919

Den moderne tidsalder forestillede sig fremtidens bygninger som et krystallinsk symbol på en ny og kommende tro, at nadveren i den nye tid ville bestå af plasmaskærme, Liquid Crystal Displays, og inhaleringen af krystalliseret meta-amfetamin var næppe en del af den moderne vision. Krystallen rummer et utal af facetter, mange stadig henlagt i mørke. Slow Medium er én af disse facetter.

DSCF6225 _MG_8369 mindre kopi 2 (1) InteriorPathology DSCF6227 DSCF6228 (2) DSCF6266