af Lise Borup

Fernisering: Fredag 2. december kl. 17-21
Udstillingsperiode: 3. – 18. december 2016
Åbningstider: Torsdag-fredag kl. 15-18, lørdag og søndag kl. 14-17

serendipity

 

Serendipity (finding something good without looking for it)  

Under alle skæbnens tilfældigheder og tilfældighedernes faste skæbne søger vi stadig og higer mod det sted i os selv og uden for os hvor magten og afmagten er ét og løser alle gåder i den endelige virkelighed.

Det at finde uden at søge, men derefter også at erkende værdien i det, man har fundet, sådan at det ses i et helt nyt lys. I et forsøg på at finde skønhed i det uskønne.

Det oversete.

Projektet Serendipity (finding something good without looking for it)  tager udgangspunkt i fundne spor af vildtgroende natur ved Jernbaneterrænet på Vesterbro.

Området er stort set tømt for funktioner, og indeholder væsentlige arealer som ligger øde hen og afventer yderligere planlægning. Dette har resulteret i, at naturen og de omkringliggende omgivelser har taget over og hurtigt sat sit præg. De før organiserede og menneskestyrede områder, er nu blevet til lommer af naturstyret aktivitet. Det tidligere aftryk skinner igennem den vildtgroende bevoksning, og ligger i et grænseland mellem misvedligeholdt by og utæmmet natur.

Ved grundigt eftersyn, kan man ane strukturen der før har hersket. Små arealer der hver har haft deres liv. Der er aftryk tilbage, med et levn om hvad der engang har været en lille oase.

Med aftryk af utæmmet natur, gengives mine opdagelser fra Jernbaneterrænet på Vesterbro.

Lise Borup er uddannet billedkunstner med afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2012.

www.liseborup.com