Gruppeudstilling med Aia Sofia Coverley Turan, André Tehrani, Linda Morell og Jakob Steen

Fernisering: fredag d. 24 september 2021 kl 17 – 20

Udstillingsperiode: d. 25 september – 15 oktober 2021

Åbningstider: torsdag til søndag kl 14 – 17

 

GENKLANG er den første udstilling i udstillingsrækken Nordisk Efterår. De fire inviterede kunstneres værker er vidt forskellige, men resonerer alligevel kraftigt med hinanden. Farverne på André Tehranis formelle værker spejler sig i Jacob Steens esoteriske malerier. De udflydende skikkelser i Steens malerier taler til Aia Sofia Coverley Turans skarpe relieffer af drømmevæsner. Den sanselige og sirlige materialitet i Turans figurer leder over i Linda Morells sylespidse og kirurgisk perfekt udformede skulpturer, som slutter ringen ved igen at tale ind i Tehranis kølige systemer.

Udstillingen stræber efter at vise et udpluk af Skandinaviens bedste samtidskunstnere, kurateret på en måde hvor værkerne forstærker hinanden i kraft af deres forskelligheder og samtidigt genklanger hos hinanden i kraft af deres sirlige sanselighed.

////

I sin praksis behandler Linda Morell (f. 1993 i Halmstad, SE) krop og skulptur. Hun ser på menneskekroppen ud fra et medicinsk, kulturelt og historisk perspektiv. Med poleret stål og keramik undersøger hun det hun kalder hygiejnisk design og afvisende ydrer. Skulpturerne låner sit formsprog fra redskaber og proteser. Hun ser værkerne som kropslige maskiner og syntetiske organismer; fremtidige kroppe optimerede til et kapitalistisk habitat. Morell har en MFA fra Kunstakademiet i Bergen. Hendes afgangsværk blev vist på Bergen Kunsthall, hvor hun modtog studenterprisen fra Bildende Kunstnernes Hjelpefond. Hun bor og arbejder i Bergen.

.

Aia Sofia Coverley Turan (f. 1994, København, DK) arbejder primært med skulptur i gips, ler og bronze samt tegning og grafik. Hendes værker relaterer sig til vores psyke og måden hvorpå drømme er opbygget. Hun beskriver sine værker som redskaber for den mellem-værende krop; den vaklende, svævende og udforskende værensform, der findes i rummet mellem fikserede kategorier og identiteter. Coverley Turan tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2019 og har siden deltaget på flere udstillinger i Danmark. Hun bor og arbejder i København.

.

André Tehrani (f. 1980 i Tønsberg, NO) arbejder med maleri og skulptur. Hans malerier består af farvefelter, som refererer til farverne i persiske mosaikmønstre. Tehrani analyserer mosaikkerne digitalt, blander selv farverne og påfører dem på lærredet i henhold til stramme systemer, derved er kunstnerens medvirken begrænset til at transportere information fra skærm til lærred. De vægophængte skulpturer er tomme amputerede rammer, som efterligner malerierne på mål og farver, men hvor selve maleriet er skåret væk. Tehrani har en MFA fra det Kongelige Kunstakademi i Oslo, 2010. Han har bl.a. haft soloudstillinger på Galleri LNM, Oslo og Kunstnerforbundet, Oslo. Derudover har han været udvalgsmedlem af Statens Kunstnerstipend (NO) og sidder pt. som udvalgsmedlem i Billedkunstnernes Vederlagsfond (NO).

.

Jakob Steen (f. 1984, Cambridge, UK) er en autodidakt dansk billedkunster, som har vundet stor anderkendelse de seneste år for sine intuitive, drømmende malerier. Han føler en stærk forbindelse til naturen, og hans malerier er ofte malet med hjemmelavede pigmenter og organiske bindemidler. Steen debuterede i 2018, og han har allerede haft to soloudstillinger hos Bricks Gallery i København og deltaget i gruppeudstillinger på Rønnebæksholm og Collaborations by Tania og Thomas Asbæk.

////

Udstillingen er kurateret af Camilla Reyman og Natascha Christina Petersen, og støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond, William Demant Fonden, Augustinus Fonden og Slots- og kulturstyrelsens vækstlagspulje.