Who By Fire

 

En soloudstilling af Pascal Mayet.

 

Fernisering: Fredag d. 12. januar kl. 16-21

Udstillingsperiode: D. 13. januar til d. 27 januar, 2018

Åbningstider: Torsdag, fredag og lørdag kl. 15-18

 

 

Who by fire er Pascal Mayets første soloudstilling i Danmark. Den tager udgangspunkt i to flygtningelejre, som han arbejdede i, under et syv uger langt ophold ved Det Danske Institut i Athen, i 2016. Den første lejr var placeret ved bådterminalen E2 i havnen Piraeus, mens den anden lejr var placeret i den gamle og forladte internationale lufthavn Ellinikon. To symbolske steder hvorfra man har kunne nå alle verdenshjørner, men hvor mange flygtninge nu er strandet. Pascal brugte omkring tre uger i hver lejr, hvor han opholdt sig et bestemt sted, som han vendte tilbage til hver dag. Dagene skiftede mellem “en-flue-på-væggen” perspektiv til lange personlige samtaler med både flygtninge og andre mennesker der kom og satte sig ned ved siden af ham. Pascal registrerede sine observationer og oplevelser gennem tegninger, noter og lydoptagelser, som han bagefter har brugt som materialer i sit atelier, hvor han udformede installationerne og værkerne til Who By Fire.

Værkerne har sin grund i det observerende og dokumenterende. Her ligger Pascal, lige stor vægt på det fysiske, materielle rum omkring os, som på det indre rum, hvor vi føler, tænker og erindrer. Ved at opholde sig over længere tid på ét bestemt sted, lader han de omgivende rum åbne sig og foldes ud, samtidigt med at det blandes med hans egne følelser og tanker.

Værket “Ellinikon” er det eneste værk der er blevet vist i Danmark, hvor det til Påskeudstillingen i Århus, tidligere i år, vandt både KP-prisen og Publikums-prisen.

 

Pascal Mayet er født i Sverige i 1980, men flyttede til Danmark i 2003, og er nu baseret i København. Han arbejder interdisciplinært med tegning, maleri, tekst, installation og performance. Han er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi i Odense (2008-2014)

www.pascalmayet.com

 

Velkommen til Who By Fire.

 

 

info@c4projects.dk

Telefon: +45 61798516